Påsketur til Tanumstrand 2014.

By on 25. april 2014

 

I år gikk turen igjen til Tanumstrand som ligger i nærheten av Grebbestad i Sverige.
Vi var 11 stk med stort og smått. 3 dykkere, så det var god plass i båten.
Vi dro alle nedover onsdag før skjærtorsdag i fint vær. Etter å ha innlosjert oss, tok Harald, Nina, Derek og jeg oss en sykkeltur. Etter endt sykkeltur og middag samlet vi oss på hytta til Harald, Nina og Steven.
Torsdagen kom og vi fikk satt båten på vannet og dro ut til St. Skårholmen. Vi var tre dykkere(Harald,Steven,Hans Petter) og to båtmenn(Derek, Håvard).Her var det et fint vegg dykk, med noe fiskeliv, hummer og krabbe. Her er også et lite overheng. Sikten var ca 10 meter og temperaturen lå på 6 grader. Etter endt dykk tok jeg med alle 4 ungene og badet. Her koste vi oss i flere timer da været ute var dårlig med regn og vind. På kvelden samlet vi oss igjen på en av hyttene.
Langfrededag skinte solen så vi tok med oss to flasker og var ute hele dagen. Det første dykket tok vi på Brämskär hvor vi svømte rundet øya fra øst til vest på sørsiden. Sikten var fin her og det var mye liv og fint terreng. Det andre dykket for dagen tok vi på Morö på østsiden. Fin sikt her også, men ikke så mye liv som første dykket. Etter endt dykk var jeg kald, så jeg fikk med 3 unger bort i bassenget, hvor jeg fikk varmet med i badstuen, mens ungene koste seg i vannet og vannsklien.  Etter at middagen var fortært denne kvelden, da var ikke jeg mye tess, men vi samlet oss på en av hytte hadde det hyggelig.
Påskeaften dro vi ut til Sjulsholmen hvor vi dykket på sørsiden. Det var god sikt her og med mye liv.
Etter endt dykk tok Harald, Derek og jeg nok en sykkeltur hvor turen gikk til Fjällbacka.
På kvelden tok vi båten til Grebbestad hvor vi spiste på restauranten Härtigen. Vi spiste biff, pizza og sjømat i hvitløk. Etter middagen dro vi hjem igjen med båten og avsluttet kvelden på hytta til Harald.
Søndagen kom og vi dro ut til Hästerklunken og dykket. Vi hoppet uti og svømte rundt øya.
Her var det fint sikt og mye liv under en kjempestor stein. Mye nakensnegler var det her og.
Etter endt dykk var det bare og få opp båten og ta en velfortjent lunsj på hotellet, hvor vi ble mette og gode før vi satt snuten på vei hjem til Norge.
I løpet av påsken så hadde damene vært og handlet en del på sportshopen, og de hadde også fått seg et par tre sykkelturer..
Vi var veldig heldig med været denne påsken så det var deilig å sitte og slappe av på verandaen etter endt dykk.

 

Hans Petter

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>