Vintertur til Svalerødkilen

By on 23. mars 2014

Årets vintertur gikk igjen til hytta i Svalerødkilen ved Iddefjorden. Vi var 6stk som dro nedover. 2 båtmenn og 4 dykkere.IMG_0164
Jeg satt på med Harald på vei nedover, og etter å ha satt fra oss båten på hytta dro vi til Sverige og handlet. Her fikk vi handlet både tørt og vått.
Etter handelen dro vi rett til hytta og Derek dro i gang med å lage middag. Han serverte Entrecôte alla Derek og det smakte fortreffelig. I løpet av kvelden fikk vi også fylt et par flasker, slik at vi var klare for morgendagen.
Lørdagen kom og vi fikk i oss frokost og var klare til å dra ut. Vi kjørte bort til Sponvika og satte ut båten, og fylte den opp med utstyr.
Vi satte kursen mos Tisler. I løpet av natta så hadde det blåst bra, så det var en del store dønninger.
Vi fant oss et sted med ly hvor vi fikk på oss dykkerutstyr og kastet oss i vannet.
Det var en del store partikler i vannet så sikta var så der. Vanntemperaturen lå på 3-5 grader.
Det var ikke store fiske livet og se, men en nålefisk og en torsk trosset kulda på 10-15 meter.IMG_0166
Ellers er jo Tisler et kjent sted for krabber og det så vi flust av.Det var en del store dønninger på overflaten og det merket vi på dykket også. På 15-20 meter så merket du dønningene, så noen var både grønne i ansiktet og kalde helt inn til margbeinet når vi entret båten igjen.
Etter endt dykk fortøyde vi båten og fikk i oss lunsjen vår og fylte opp flaska til Geir, da han var klar for sitt andre dykk. Steven og jeg dykket ikke da kulda fortsatt satt i kroppen, så Harald måtte til pers her.
De dykket der hvor havfruen er(En marmorplate som ligger 11 meters dyp) men de fant den ikke.
Eller var visst dykkeplassen fin. Vi satte kursen mot land igjen, og det var deilig å få en varm dusj på hytta. Curt sto for middagen lørdag. Gulasch suppe alle Curt som varmet en kall kropp.
Da sikte ikke var første klasses og det var mye vind og bølger på fjorden, så bestemte vi oss for å dra og dykke i klartjern. Klartjern er et vann somIMG_6697 ligger ca ½ times kjøretur fra hytta, og her skal det være veldig klart vann.

Søndag morgen kom og vi fikk i oss frokost med egg og bacon som Steven ordnet.(Han ordnet frokost lørdag også)
Vi pakket bilene med utstyr og la i vei til klartjern. Vel framme ved klartjern, måtte vi bære utstyre 50-100 meter ned til vannet. Når vi sto og så utover vannet så det ganske klart og fint ut.
Vi skiftet om til dykkerutstyr og lot oss senke oss ned i vannet. Vi så med en gang at sikten ikke var den best.  Den lå vel på 5-6 meter på 20 meters dyp. Noe bedre når vi var på 10 meters dyp.
Det var en trolsk stemning og dykke her med døde trær som dukket opp som fine skulpturer/formasjoner under vann. Litt skuffet over sikten i vannet, da jeg trodde den skulle være bedre, men det er kanskje andre tider på året som det er bedre sikt her. Det må vi finne ut av. En av godene med å dykket her er å slippe skyllingen når du kommer hjem. Etter endt dykk bar det hjemover til hytta hvor vi spiste en bedre lunsj, før vi vasket oss ut av hytta. De som var med på tur i aldersbestemt rekkefølge(eldst til yngst) var Curt, Steven, Geir, Derek, Harald og Hans Petter(som fortsattIMG_6701 er under 50).IMG_0175IMG_0170IMG_0194

 

Posted in: Aktiviteter, Dykking

Comments

 1. Harald
  24. mars 2014

  Leave a Reply

  Takk for en finn tur Hans petter

 2. Curt
  25. mars 2014

  Leave a Reply

  Bra, Hans Petter. Eneste du har glemt er at vi fredag også tømte et par flasker! ;-)

Leave a Reply

*Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>