IMG_8388

Påsketur til Grebbestad 2017

By on 23. april 2017

Onsdag 12. april var vi på veien igjen, og denne gangen var målet Grebbestad i Sverige. Med takboks, sykler og bagasjerommet fullt dro jeg, mamma, pappa, Guro og Guro’s venn Juli mot grensa. Etter et lite stopp på Nordby fortsatte vi mot den endelige destinasjonen. Da vi kom fram fant vi oss til rette i hytta mens vi ventet på Harald, Nina og båten. De hadde også med seg sykler. Batteriet på båten var flatt, og vi satt det derfor til ladning over natten.

Torsdags morgen dukket også Steven opp, og han hadde tatt inn på hotell. Harald og Steven testet batteriet, men nattens ladning hadde ikke hjulpet og de dro ut for å kjøpe ett nytt. Etter at vi hadde fått båten på vannet kledde vi på oss, og vi dro ut for å ta turens første dykk til et sted som het Brämskjär. Computeren min hadde også lite strøm på batteriet og den viste bare vanntemperatur, og jeg hadde derfor ingen anelse på hvor dypt jeg var og hvor lenge vi hadde vært nede – heldigvis hadde Steven og Harald kontroll! På dette dykket så vi blant annet krabber, sjøstjerner og kråkeboller.

På fredag dro vi ut til Långeskjär. Her begynte vi i en bukt og kom fort til en sandslette som førte oss mot en stor og fin vegg. På dette dykket var det også mye å se. Krabber, hummer og fisk. Det var for det meste små dyr, men etter ca. 20 min traff vi på en gigastor hummer. Dette dykket varte i hele 50 minutter.

Lørdagen begynte med en tur til byen etterfulgt av shopping på «Sportsshoppen». Vi dro deretter ut for å dykke ved et sted som het Store Skårholmen. Her begynte vi også i en bukt, og gjorde som dagen før fulgte en fin vegg. Her var det masse sprekker vi kunne titte inn i. Det var krabber småfisk og flere hummere. Etter 20 min kom vi til en slette med masse steiner, og vi fant to teiner som inneholdt diverse dyr som vi slapp ut. Etter 45 minutter var vi på overflaten igjen, og jeg trodde dagens dykk var ferdig. Men neida. Harald mistet blybeltet og jeg måtte komme til unnsetning og hente opp beltet som lå på rundt 5 meter. Sikten var ikke på topp og beltet er gult, så det var ikke så lett å få øye på den med sandbunn som bakgrunn. Siden flaska begynte å bli tom var det heller ikke lett å komme seg ned. Med kalde fingre var det heller ikke lett å få festet et tau i beltet. Jeg begynte å bli litt frustrert men fikk det til etter noen minutter. Dykket mitt ble derfor på 50 minutter. Lørdagsmiddagen tok vi felles på hotellet, hvor vi spiste oss stappmette på buffet. Vi avsluttet natten med spillet «Ryktet går».

Vi fikk til og med tid til et dykk på søndag. Vi dro til samme sted som fredag. Så en hummer som var stor (kanskje den samme som sist gang?). etter dykket pakket vi ut av hyttene, spiste lunsj på hotellet, tok opp båten og dro hjemover.

Ellers fikk vi tid til noen sykkelturer, og jentene dro på shoppingturer og badeland. Vi fikk pratet med Per i dykkebutikken, og på kveldene samlet vi oss i en av hyttene.

Håvard Derek Strachan

Posted in: Sosiale aktivieter