Vintertur 2017

Vintertur til Rognsstranda

By on 13. mars 2017

Denne gangen gikk årets vintertur til Strachan-hytta, som ligger ved Rognsfjorden i Bamble, Telemark. Vi var ikke mange påmeldte (kun jeg, pappa og Harald), men vi fikk likevel en fin tur. Vi dro fra Oslo i fire-tiden, og siden det bare var oss tre fant vi ut at det var lettest å sette ut båten dagen etter. Da vi kom fram til hytta ble det litt TV-titting før pappa begynte med middagen, nemlig jegergryte.

Etter frokosten på lørdag dro jeg og Harald til Langesund for å sette ut båten mens pappa fylte vann i stampen. Da stampen var full og drakta var på, dro vi ut i fjorden for å ta et dykk på sørsiden av skjæregg. Her var det ikke mye å se annet enn en fiskekrok og noen småkrabber. Under dykket fant jeg ut at arvegodset (drakta som tidligere var pappa sin) var lekk, så da vi kom tilbake til hytta måtte jeg tørke både ulltøy, vams og boxer. Vi spiste litt lunsj mens vi begynte fyringen av stampen, og det gikk ikke lang tid før Harald sovnet.

Siden jeg ikke ville vekke Harald(og jeg ville ha tørre klær) kom vi oss ikke i vannet igjen før nærmere halv seks, noe som gjorde at dette ble ett nattdykk. Denne gangen dykket vi på sørsiden av Såstein, en øy som ligger i Langesundbukta, like sør for Rognsfjorden. Her var det litt av hvert å se på, blant annet to STORE torsk og masse krabber og småfisk. I overflaten var det ganske mørkt, og uten pappa som båtmann hadde det ikke vært lett å finne båten.

Da vi var tilbake på hytta fikk jeg av meg de våte klærne, og siden det var meldt dårlig vær på søndag dro jeg og Harald for å ta opp båten. Etter en times tur borte fra hytta var vi på nytt tilbake igjen, og begynte straks på dagens forrett, nemlig potetgull og sjokolade. På grunn av en litt sen hovedrett fikk vi ikke plasket rundt i stampen før etter midnatt, og siden Harald ikke likte badetempraturen måtte pappa hente noen bøtter med kaldt vann. Like etterpå det begynte det også å snø, og det tok ikke lang tid før alle skjær og holmer var hvitkledde. Etter noen timer i stampen og en liten photoshoot, ble det litt TV-titting før vi alle la oss.

På søndag tok vi oss god tid til å rydde og å vaske mens vi forbredte oss på den vanskelige turen frem til bilen gjennom flere centimeter med snø. Noen av bakkene mellom parkeringsplassen og hovedveien var også litt glatte, men dette var ikke noe problem for Haralds firehjulstrekker. Turen ble avsluttet med middag på Foksrød/Sandefjord.

 

  • Håvard D. Strachan
Posted in: Sosiale aktivieter