Om OSDK

Oslo Sportsdykkeklubb kan tilby deg et godt og sammensveiset miljø med gode muligheter for å utøve vår felles hobby – dykking med eller uten dykkeflasker.  Fridykkere er velkomne. Klubblokalet er hos Holtan Last i Stanseveien 10 på Kalbakken, hvor vi arrangerer klubbmøter første onsdag i måneden  (kl. 19.00) unntatt i juli og august. Medlemmer har gratis luftfylling på medlemsmøter.

Følg oss på Facebook.com: OSDK facebook side

Støtt OSDK gjennom grasrot andelen: OSDK grasrotandel

Oslo Sportsdykkeklubb

Dykketurer

I løpet av året arrangeres det flere dykketurer i klubb-regi, både korte dagsturer og helgeturer.

Å dra sammen har mange fordeler: Det er sikrere, det er billigere (fordi vi bruker klubbens båter og kompressorer) og ikke minst er det mer gøy.

DSC_4555

 

Turene er i all hovedsak lagt opp til å være familieturer. Der det sosiale for alle klubbens medlemmer og famile blir godt tatt vare på.

 

Skulle du måtte droppe blybeltet, erstatter vi opp til kr 1000 for dette.

Svenner 063

 

Samarbeid

OSDK og Sjøtrollet dykkeklubb har et god innarbeidet samarbeide og medlemmene i OSDK har mulighet til å være med på Sjøtrollets dykketurer til medlemspris.

Klubbavis

OSDK_Posten_tn

Vi  gir ut en liten klubbavis som forteller om stort og smått om klubben og om aktivitetene som er planlagt i nærmeste framtid. Avisen utkommer etter behov.

.

 

 

Vedtekter og sikkerhetsregler

OSDK vedtekter

OSDK Sikkerhetsregler

 

Internett

Klubben har egen hjemmeside (www.osdk.net) hvor det legges ut informasjon om det som skjer i klubben til medlemmer og andre interesserte. Her finner du også linker til andre dykkesteder og dykkebutikker.

 

Utstyr

Klubben har egne båter og kompressorer samt VHF-radioer, O2 og førstehjelpsutstyr som kan benyttes av medlemmene.

Båtturene er rimelige. Turansvarlig regner ut riktig pris for turene etter turens lengde.

Klubben eier også en bensindreven kompressor som tillater oss å fylle luft hvor som helst, både 200 og 300 bar. Vi eier også to elektriske presser en 200 bar og en 200/300 bar. På medlemsmøtene er det mulighet for gratis luftfylling for medlemmere.

DSC_4585

På våre turer må det betales for både luftfyllinger og båtturer.

 

Medlemmene kan kjøpe OSDK betalingskort som inneholder 20% rabatt.

Klubbutstyret er forbeholdt annonserte turer, men kan når det er ledig også leies av medlemmene. Se priser i klubbavisen eller på vår hjemmeside.

 

 

Bassengtrening

Vi er på Li badet sammen med  Nittedal Dykkeklubb.
Vi har det på Søndager mellom 15:00 og 17:00.
Adresse: Birkelundveien 68A, 1481 Hagan

Ikke-medlemmer må betale (se priser i klubb-avisen når badetider annonseres).

 

Sommerleir på Akerøya

I sommerhalvåret tilbringer mange av våre medlemmer helger og ferie på Akerøya på Hvaler.

Her har vi egen camp med presser, båter og flotte dykkesteder rett utenfor.

 

Gjestebok 

Legg gjerne igjen dine spor i vår gjestebok :-)

Finner du ikke svar på spørsmålene dine her, kan du gjerne skrive en e-post til styre@osdk.net, så tar vi kontakt.

 

Ønsker du å bli medlem kan du gå til  Kontaktinformasjon/Innmelding, eller sende en e-post til styre@osdk.net, med kontakt opplysninger.

Velkommen i Oslo Sportsdykkeklubb!

Vintertur 2017

Vintertur til Rognsstranda

By on 13. mars 2017

Denne gangen gikk årets vintertur til Strachan-hytta, som ligger ved Rognsfjorden i Bamble, Telemark. Vi var ikke mange påmeldte (kun jeg, pappa og Harald), men vi fikk likevel en fin tur. Vi dro fra Oslo i fire-tiden, og siden det bare var oss tre fant vi ut at det var lettest å sette ut båten dagen etter. Da vi kom fram til hytta ble det litt TV-titting før pappa begynte med middagen, nemlig jegergryte.

Etter frokosten på lørdag dro jeg og Harald til Langesund for å sette ut båten mens pappa fylte vann i stampen. Da stampen var full og drakta var på, dro vi ut i fjorden for å ta et dykk på sørsiden av skjæregg. Her var det ikke mye å se annet enn en fiskekrok og noen småkrabber. Under dykket fant jeg ut at arvegodset (drakta som tidligere var pappa sin) var lekk, så da vi kom tilbake til hytta måtte jeg tørke både ulltøy, vams og boxer. Vi spiste litt lunsj mens vi begynte fyringen av stampen, og det gikk ikke lang tid før Harald sovnet.

Siden jeg ikke ville vekke Harald(og jeg ville ha tørre klær) kom vi oss ikke i vannet igjen før nærmere halv seks, noe som gjorde at dette ble ett nattdykk. Denne gangen dykket vi på sørsiden av Såstein, en øy som ligger i Langesundbukta, like sør for Rognsfjorden. Her var det litt av hvert å se på, blant annet to STORE torsk og masse krabber og småfisk. I overflaten var det ganske mørkt, og uten pappa som båtmann hadde det ikke vært lett å finne båten.

Da vi var tilbake på hytta fikk jeg av meg de våte klærne, og siden det var meldt dårlig vær på søndag dro jeg og Harald for å ta opp båten. Etter en times tur borte fra hytta var vi på nytt tilbake igjen, og begynte straks på dagens forrett, nemlig potetgull og sjokolade. På grunn av en litt sen hovedrett fikk vi ikke plasket rundt i stampen før etter midnatt, og siden Harald ikke likte badetempraturen måtte pappa hente noen bøtter med kaldt vann. Like etterpå det begynte det også å snø, og det tok ikke lang tid før alle skjær og holmer var hvitkledde. Etter noen timer i stampen og en liten photoshoot, ble det litt TV-titting før vi alle la oss.

På søndag tok vi oss god tid til å rydde og å vaske mens vi forbredte oss på den vanskelige turen frem til bilen gjennom flere centimeter med snø. Noen av bakkene mellom parkeringsplassen og hovedveien var også litt glatte, men dette var ikke noe problem for Haralds firehjulstrekker. Turen ble avsluttet med middag på Foksrød/Sandefjord.

 

  • Håvard D. Strachan
Posted in: Sosiale aktivieter
IMG_7140

AVIS nr:5 2016

By on 5. desember 2016

Her kommer årets femte og siste avis for i år. Den inneholder bland annet referat fra Høsttur og Julebordet. osdk-posten-2016-05

10610825_10152205804900933_4810466123551561615_n

Avis nr:1 2016

By on 2. februar 2016

Hei. Her kommer årets første avis. Den inneholder blant annet årsberetning for 2015 og innkalling til årsmøte 3. februar.. OSDK-posten-2016-01  

10610825_10152205804900933_4810466123551561615_n

Avis nr:5 lagt ut.

By on 29. november 2015

Her kommer årets femte og siste avis for i år. Den inneholder bland annet referat fra Høsttur og Julebordet som ble arrangert i går. OSDK-posten-2015-05

10646707_10152265764500933_5777555947173828186_n

Avis nr:4 lagt ut

By on 7. september 2015

Her kommer årets fjerde avis. Den inneholder bland annet referat fra Akerøya og sensommertur til Bogøyvær. OSDK-posten-2015-04