Om OSDK

Oslo Sportsdykkeklubb kan tilby deg et godt og sammensveiset miljø med gode muligheter for å utøve vår felles hobby – dykking med eller uten dykkeflasker.  Fridykkere er velkomne. Klubblokalet er hos Holtan Last i Stanseveien 10 på Kalbakken, hvor vi arrangerer klubbmøter første onsdag i måneden  (kl. 19.00) unntatt i juli og august. Medlemmer har gratis luftfylling på medlemsmøter.

Følg oss på Facebook.com: OSDK facebook side

Støtt OSDK gjennom grasrot andelen: OSDK grasrotandel

Oslo Sportsdykkeklubb

Dykketurer

I løpet av året arrangeres det flere dykketurer i klubb-regi, både korte dagsturer og helgeturer.

Å dra sammen har mange fordeler: Det er sikrere, det er billigere (fordi vi bruker klubbens båter og kompressorer) og ikke minst er det mer gøy.

DSC_4555

 

Turene er i all hovedsak lagt opp til å være familieturer. Der det sosiale for alle klubbens medlemmer og famile blir godt tatt vare på.

 

Skulle du måtte droppe blybeltet, erstatter vi opp til kr 1000 for dette.

Svenner 063

 

Samarbeid

OSDK og Sjøtrollet dykkeklubb har et god innarbeidet samarbeide og medlemmene i OSDK har mulighet til å være med på Sjøtrollets dykketurer til medlemspris.

Klubbavis

OSDK_Posten_tn

Vi  gir ut en liten klubbavis som forteller om stort og smått om klubben og om aktivitetene som er planlagt i nærmeste framtid. Avisen utkommer etter behov.

.

 

 

Vedtekter og sikkerhetsregler

OSDK vedtekter

OSDK Sikkerhetsregler

 

Internett

Klubben har egen hjemmeside (www.osdk.net) hvor det legges ut informasjon om det som skjer i klubben til medlemmer og andre interesserte. Her finner du også linker til andre dykkesteder og dykkebutikker.

 

Utstyr

Klubben har egne båter og kompressorer samt VHF-radioer, O2 og førstehjelpsutstyr som kan benyttes av medlemmene.

Båtturene er rimelige. Turansvarlig regner ut riktig pris for turene etter turens lengde.

Klubben eier også en bensindreven kompressor som tillater oss å fylle luft hvor som helst, både 200 og 300 bar. Vi eier også to elektriske presser en 200 bar og en 200/300 bar. På medlemsmøtene er det mulighet for gratis luftfylling for medlemmere.

DSC_4585

På våre turer må det betales for både luftfyllinger og båtturer.

 

Medlemmene kan kjøpe OSDK betalingskort som inneholder 20% rabatt.

Klubbutstyret er forbeholdt annonserte turer, men kan når det er ledig også leies av medlemmene. Se priser i klubbavisen eller på vår hjemmeside.

 

 

Bassengtrening

Vi er på Li badet sammen med  Nittedal Dykkeklubb.
Vi har det på Søndager mellom 15:00 og 17:00.
Adresse: Birkelundveien 68A, 1481 Hagan

Ikke-medlemmer må betale (se priser i klubb-avisen når badetider annonseres).

 

Sommerleir på Akerøya

I sommerhalvåret tilbringer mange av våre medlemmer helger og ferie på Akerøya på Hvaler.

Her har vi egen camp med presser, båter og flotte dykkesteder rett utenfor.

 

Gjestebok 

Legg gjerne igjen dine spor i vår gjestebok :-)

Finner du ikke svar på spørsmålene dine her, kan du gjerne skrive en e-post til styre@osdk.net, så tar vi kontakt.

 

Ønsker du å bli medlem kan du gå til  Kontaktinformasjon/Innmelding, eller sende en e-post til styre@osdk.net, med kontakt opplysninger.

Velkommen i Oslo Sportsdykkeklubb!

IMG_8388

Påsketur til Grebbestad 2017

By on 23. april 2017

Onsdag 12. april var vi på veien igjen, og denne gangen var målet Grebbestad i Sverige. Med takboks, sykler og bagasjerommet fullt dro jeg, mamma, pappa, Guro og Guro’s venn Juli mot grensa. Etter et lite stopp på Nordby fortsatte vi mot den endelige destinasjonen. Da vi kom fram fant vi oss til rette i hytta mens vi ventet på Harald, Nina og båten. De hadde også med seg sykler. Batteriet på båten var flatt, og vi satt det derfor til ladning over natten.

Torsdags morgen dukket også Steven opp, og han hadde tatt inn på hotell. Harald og Steven testet batteriet, men nattens ladning hadde ikke hjulpet og de dro ut for å kjøpe ett nytt. Etter at vi hadde fått båten på vannet kledde vi på oss, og vi dro ut for å ta turens første dykk til et sted som het Brämskjär. Computeren min hadde også lite strøm på batteriet og den viste bare vanntemperatur, og jeg hadde derfor ingen anelse på hvor dypt jeg var og hvor lenge vi hadde vært nede – heldigvis hadde Steven og Harald kontroll! På dette dykket så vi blant annet krabber, sjøstjerner og kråkeboller.

På fredag dro vi ut til Långeskjär. Her begynte vi i en bukt og kom fort til en sandslette som førte oss mot en stor og fin vegg. På dette dykket var det også mye å se. Krabber, hummer og fisk. Det var for det meste små dyr, men etter ca. 20 min traff vi på en gigastor hummer. Dette dykket varte i hele 50 minutter.

Lørdagen begynte med en tur til byen etterfulgt av shopping på «Sportsshoppen». Vi dro deretter ut for å dykke ved et sted som het Store Skårholmen. Her begynte vi også i en bukt, og gjorde som dagen før fulgte en fin vegg. Her var det masse sprekker vi kunne titte inn i. Det var krabber småfisk og flere hummere. Etter 20 min kom vi til en slette med masse steiner, og vi fant to teiner som inneholdt diverse dyr som vi slapp ut. Etter 45 minutter var vi på overflaten igjen, og jeg trodde dagens dykk var ferdig. Men neida. Harald mistet blybeltet og jeg måtte komme til unnsetning og hente opp beltet som lå på rundt 5 meter. Sikten var ikke på topp og beltet er gult, så det var ikke så lett å få øye på den med sandbunn som bakgrunn. Siden flaska begynte å bli tom var det heller ikke lett å komme seg ned. Med kalde fingre var det heller ikke lett å få festet et tau i beltet. Jeg begynte å bli litt frustrert men fikk det til etter noen minutter. Dykket mitt ble derfor på 50 minutter. Lørdagsmiddagen tok vi felles på hotellet, hvor vi spiste oss stappmette på buffet. Vi avsluttet natten med spillet «Ryktet går».

Vi fikk til og med tid til et dykk på søndag. Vi dro til samme sted som fredag. Så en hummer som var stor (kanskje den samme som sist gang?). etter dykket pakket vi ut av hyttene, spiste lunsj på hotellet, tok opp båten og dro hjemover.

Ellers fikk vi tid til noen sykkelturer, og jentene dro på shoppingturer og badeland. Vi fikk pratet med Per i dykkebutikken, og på kveldene samlet vi oss i en av hyttene.

Håvard Derek Strachan

Posted in: Sosiale aktivieter
Vintertur 2017

Vintertur til Rognsstranda

By on 13. mars 2017

Denne gangen gikk årets vintertur til Strachan-hytta, som ligger ved Rognsfjorden i Bamble, Telemark. Vi var ikke mange påmeldte (kun jeg, pappa og Harald), men vi fikk likevel en fin tur. Vi dro fra Oslo i fire-tiden, og siden det

IMG_7140

AVIS nr:5 2016

By on 5. desember 2016

Her kommer årets femte og siste avis for i år. Den inneholder bland annet referat fra Høsttur og Julebordet. osdk-posten-2016-05

10610825_10152205804900933_4810466123551561615_n

Avis nr:1 2016

By on 2. februar 2016

Hei. Her kommer årets første avis. Den inneholder blant annet årsberetning for 2015 og innkalling til årsmøte 3. februar.. OSDK-posten-2016-01  

10610825_10152205804900933_4810466123551561615_n

Avis nr:5 lagt ut.

By on 29. november 2015

Her kommer årets femte og siste avis for i år. Den inneholder bland annet referat fra Høsttur og Julebordet som ble arrangert i går. OSDK-posten-2015-05